Ponuka a výber jedál
Jedlá si môžte vybrať podľa vlastnej chuti, ale samozrejme i možnosti varenia.
Platí sa nahlásený počet porcii, 2 detské porcie sa rátajú ako jedna dospelá. Pripravujeme porcie aj pre personál, ktorý my zabezpečujeme, ale vy mi to nehlásite, ani neplatíte. Ak sa vydá menej porcii, ako ste nahlásili, zvyšné jedlo Vám ostáva domov.
Najčastejšie pripravujeme:
- prípitok (vermut biely s citrónom 1 dcl)
I. CHOD
- polievka: slepačia, hovádzia s mäsom, zeleninou, rezancami (pečeňové halušky na požiadanie)
- mäsá napr.: prírodné kuracie prsia 1/2, prírodné bravčové1/2 prírodné kuracie prsia 1/3, prírodné bravčové 1/3, hovädzia roštenka1/3 plnené kuracie prsia (šunka, syr vždy, šampiňóny, broskyňa, brokolica, kápia.... plnené kuracie prsia 1/2, prírodný bravčový1/2 plnené kuracie prsia, bravčová roláda 1/2
- príloha: ryža, zemiaky - najčastejšie zapekané, alebo hranolky
- šťava: prírodná, na šampiňónoch, syrová ...
- zeleninová obloha: šalát kapustový biely, červený, mrkvový, paradajka, paprika, uhorka
II. CHOD
najčastejšie je to vyprážaný bravčový a kurací rezeň, zemiakový šalát. Ak by ste nechceli zemiakový šalát, je možné ho nahradiť zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Ďalej to môže byť napr:
- vyprážané plnené kuracie prsia, zemiaková kaša, uhorkový šalát
- vyprážaný bravčový rezeň, zemiaková kaša, uhorkový šalát
- pečené kuracie stehno, zemiaková kaša ( ryža ) , kompót
alebo
švédske stoly:
Mäsa: bravčové rezne, kuracie rezne v cestíčku alebo v sézame, bravčová roláda, morčacia roláda, kuracie stehienka spodné, krídla, pečené kolená, krkovička, rebrá, pečené prasiatko, ...
Šalaty: zemiakový, kapustový, mrkvový s ananásom, zeleninový miešaný, feferónový so syrom, parížsky, vajíčkový, ...
Ostatné: vyprážaný karfio, brokolica, šampiony, uhorky, baranie rohy, kukurica, pečivo ...,
III. CHOD
- kapustnica, kabáč(chlieb),
- segedínsky guľáš, knedľa
ukážka niektorých jedál