Svadoné menu


Ponuka a výber jedál
Jedlá si môžte vybrať podľa vlastnej chuti, ale samozrejme i možnosti varenia. 
Platí sa nahlásený počet porcii, 2 detské porcie sa rátajú ako jedna dospelá. Pripravujeme porcie aj pre personál, ktorý my zabezpečujeme, ale vy mi to nehlásite, ani neplatíte. Ak sa vydá menej porcii, ako ste nahlásili, zvyšné jedlo Vám ostáva domov.
najčastejšie pripravujeme:
      - prípitok (vermut biely s citrónom 1 dcl)
      - polievka : slepačia, hovädzia s mäsom, zeleninou, rezancami (aj s pečienkovými haluškami-ak chcete)

I. CHOD  nejaké mäsá, ryža, zapekané zemiaky, šťava, zeleninová obloha
               napr. mäsá: prírodné kuracie prsia1/2, prírodné bravčové1/2
                                   ----------------/ /----------1/3,  ---------/ /-----------1/3, hovädzia roštenka 1/3
                                  plnené kuracie prsia (šunka, syr vždy, a potom ešte buď šampiňóny,           broskyňa, brokolica, kápia....)
                                  -----------/ /-------------1/2, prírodný bravčový1/2
                                  ------------/ /-----------------, bravčová roláda  1/2
                      ryža: takmer vždy
                      zemiaky: najčastejšie zapekané, alebo hranolky
                      šťava: prírodná, na šampiňónoch, syrová ...
                      zeleninová obloha: šalát kapustový biely, červený, mrkvový, paradajka, paprika, uhorka

II. CHOD  sa dáva najčastejšie na misy a to vyprážaný bravčový rezeň, alebo vyprážané kuracie prsia, alebo plnené kuracie prsia vyprážané. Na misy sa môžu dávať aj dva druhy rezňov.
                Ako príloha sa servíruje na misy zemiakový šalát.
                Ak by ste nechceli zemiakový šalát, mohli by sa robiť porcie a to napr.: - vyprážané plnené kuracie prsia, zemiaková kaša, uhorkový šalát
                         -vyprážaný bravčový rezeň, zemiaková kaša, uhorkový šalát
                        - pečené kuracie stehno, zemiaková kaša(ryža) , kompót
     Ak by ste chceli na II. chod  švédske stoly, to je vec dohody, podľa počtu ľudí, podľa jedál a viac sa chystá, ako bežný II. chod
                a to:bravčové rezne, kuracie rezne v cestíčku alebo v sézame, alebo plnené vyprážané, bravčová roláda, morčacia roláda, kuracie stehienka spodné, krídla, pečené kolená, krkovička, rebrá, pečené prasiatko, ŠALATY: zemiakový, kapustový, mrkvový s ananásom, zeleninový miešaný, feferónový so syrom, parížsky, uhorky, baranie rohy, kukurica, pečivo ..., ak niečo iné, treba povedať.

III. CHOD kapustnica, kabáč(chlieb),
                segedínsky guľáš, knedľa